Forma-1

Hiába könyörgött a Ferrari-pilóta, elutasították a fellebbezését

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Elutasították a Ferrari Forma-1-es istálló fellebbezését Carlos Sainz Jr. büntetése ügyében, amelyet a spanyol versenyző az április 2-i Ausztrál Nagydíjon kapott azután, hogy összeütközött honfitársával, az Aston Martinnal versenyző Fernando Alonsóval.

A versenybírók kedden online hallgatták meg Sainzot és a Ferrari képviselőit, akik telemetriai adatokkal, valamint Sainz és más versenyzők tanúvallomásaival próbálták alátámasztani igazukat, de a versenybírók nem találtak jelentős és releváns új elemet, ami az öt másodperces időbüntetés kiszabásakor ne lett volna ismert.

Ennek megfelelően elutasították az olasz csapat fellebbezését, Sainz büntetését pedig érvényben hagyták.

A 28 éves versenyzőt azután szankcionálták, hogy a melbourne-i futam végéhez közeledve az egyik állórajtos újraindítást követően ütközött Alonsóval. Sainz negyedikként végzett a biztonsági autó mögött leintett versenyen, a büntetés miatt azonban hivatalosan 12. lett. A spanyol pilóta még a futam közben, amikor rádión értesítették a büntetésről, szinte könyörgött a csapatának, hogy győzzék meg a versenybíróságot az ítélet átgondolásáról, vagy legalább hallgassák meg őt a viadalt követően.

Ez nem történt meg, a büntetést kiosztották, a Ferrari pedig négy nappal az Ausztrál Nagydíj után nyújtotta be a fellebbezést, írta az MTI.

A maranellói istálló az első három idei futamon mindössze 26 pontot szerzett, ezzel negyedik a konstruktőrök vb-pontversenyében. Az egyéni versenyben Sainz 20 ponttal az ötödik, csapattársa, a monacói Charles Leclerc pedig hattal a tizedik.

A Forma-1-es idény jövő hétvégén Bakuban, a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik. A versenyt az M4 Sport élőben közvetíti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik