Forma-1

Célba ért a Ferrari panasza, vizsgálatot indított az FIA

Chris Putnam / Future Publishing / Getty Images
Chris Putnam / Future Publishing / Getty Images

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vizsgálatot indít annak a büntetésnek az ügyében, amelyet Carlos Sainz Jr., a Ferrari spanyol versenyzője kapott a többször félbeszakított és újraindított április 2-i Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Az FIA pénteki közlése szerint kedden a pilótát és az olasz istálló képviselőit is online hallgatják meg, írja az MTI.

Sainzot azután sújtották öt másodperces időbüntetéssel, hogy a melbourne-i futam végéhez közeledve az egyik állórajtos újraindítást követően összeütközött honfitársával, az Aston Martint vezető kétszeres világbajnok Fernando Alonsóval.

Sainz negyedikként végzett a biztonsági autó mögött leintett versenyen, a büntetés miatt azonban hivatalosan 12. lett. A spanyol pilóta még a futam közben, amikor rádión értesítették a büntetésről, szinte könyörgött a csapatának, hogy győzzék meg a versenybíróságot az ítélet átgondolásáról, vagy legalább hallgassák meg őt a viadalt követően. Ez nem történt meg, a büntetést kiosztották, a Ferrari pedig négy nappal az Ausztrál Nagydíj után fellebbezést nyújtott be az ügyben.

A Ferrari az első három idei futamon mindössze 26 pontot szerzett, ezzel negyedik a konstruktőrök vb-pontversenyében. Az egyéni versenyben Sainz 20 ponttal az ötödik, csapattársa, a monacói Charles Leclerc pedig hattal a 10.

A Forma-1-es idény április utolsó hétvégéjén Bakuban, a sprintfutamos Azeri Nagydíjjal folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik