Forma-1

A Ferrari megtámadja a Sainz által a sportág szégyenének tartott döntést

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Ferrari fellebbezést nyújtott be spanyol pilótája, Carlos Sainz büntetése ellen, amely miatt a negyedik helyett csak a 12. pozícióban végzett a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon.

Sainz azért kapott öt másodperces büntetést, mert a verseny késői újraindítása után ütközött a harmadik helyen autózó Fernando Alonsóval (Aston Martin).

Mivel a mezőny a biztonsági autó mögött fejezte be a versenyt, a plusz idővel a spanyol versenyző a negyedikről az utolsó, 12. helyre került és pont nélkül zárt.

„Ez a határozat hosszú idő óta a sportág legnagyobb szégyene volt” – nyilatkozta Sainz a szerinte igazságtalan döntésről a futam után.

Frédéric Vasseur, az olasz istálló csapatfőnöke csütörtökön késő este árulta el újságíróknak, hogy már benyújtották fellebbezésüket a Nemzetközi Automobil Szövetséghez (FIA), amely áttekinti az ügyet és ha arra érdemesnek találja, akkor új tárgyalást rendel el. Amennyiben így lesz, akkor Sainzot és csapatát meghallgatják majd egy tárgyaláson, amelynek döntnökei ugyanazok lesznek, akik Ausztráliában kiszabták rá a büntetést.

A francia sportvezető azt is elmondta, hogy a tárgyalást még a következő, bakui futam előtt megtarthatják. Sainz büntetésével a Ferrari katasztrofális hétvégét zárt Melbourne-ben, ahol a csapat másik pilótája, Charles Leclerc a verseny első körében kiesett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik