Forma-1

Leclerc cifrát káromkodott a csapatrádión a Ferrari újabb hibája után

Mark Thompson / Getty Images
Mark Thompson / Getty Images

Elég nagy szenzációval zárult a Forma-1 Brazil Nagydíjának pénteki időmérője, ugyanis Kevin Magnussen szerezte meg a pole-t a Haasszal. A dán versenyző azt használta ki, hogy érkezett az eső a Q3-ban, de előtte még slick gumikon rá lehetett menni a rajtelsőségre.

Ezt taktikázta el a Ferrari, az olasz stratégák ugyanis inkább biztonsági játékot játszottak, úgy ítélték meg, az eső hamarabb a pályához ér, így kihívták a boxba a Q1-ben és a Q2-ben is versenyképes tempót autózó Charles Leclerc-et, és intermediate abroncsokkal küldték vissza a pályára. A monacói így csak a tizedik helyre került a rajtrácson.

Leclerc: Mindenkinek sikerült futnia egy kört a lágyakon?

Versenymérnök: Igen.

Leclerc: Srácok, ez csodálatos. Kibaszottul csodálatos.

Brazíliában rendezik az idei F1-es szezon harmadik, utolsó sprintfutamos hétvégéjét, a szombati rövid viadalon a versenyzőknek ezúttal is 100 kilométert kell megtenniük. Ezen a versenyen nincs kötelező boxkiállás, viszont a tavalyitól eltérően az idén már nemcsak az első három, hanem az első nyolc helyezett kap világbajnoki pontot 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 elosztásban.

A sprintfutam végeredményének megfelelően állnak majd fel a versenyzők a rajtrácsra a vasárnap 19 órakor kezdődő Brazil Nagydíjon.

Ez a lebonyolítás a három helyett csak két szabadedzést tesz lehetővé, a másodikat szombaton, a sprintfutam előtt rendezik meg. Tavaly még az a versenyző kapta meg az első rajtkockáért járó elismerést, aki a sprintversenyen diadalmaskodott, idénre azonban ezen is változtattak, a pénteki időmérő leggyorsabb pilótájáé lesz a pole pozíció a hivatalos statisztikában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik