Forma-1

Hamilton: Megmosolyogtat Alonso beszólása

Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Gongora / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Fernando Alonso még a Mexikói Nagydíj előtt tett egy olyan nyilatkozatot, amelyet felkapott a sajtó: a kétszeres spanyol vb-győztes azt mondta, számára Max Verstappen két vb-címe többet ér, mint Lewis Hamilton hét diadala.

Alonso azzal érvelt, hogy szerinte Hamilton más helyzetben volt, mint Verstappen, mert a brit klasszisnak elsősorban saját csapattársát kellett legyőznie.

Hamilton nem sokkal Alonso nyilatkozata után egy 2007-es képet pakolt ki a Twitter-oldalára, amely az indianapolisi futam után készült, amikor Hamilton – még a McLaren versenyzőjeként – nagy csatában legyőzte a spanyolt, aki akkoriban csapattársa volt.

„Hogy mit gondolok Alonso nyilatkozatáról? Nem igazán tudok sokat hozzátenni. Őszintén szólva kissé megmosolyogtat. Mindig próbáltam tisztelettudó lenni, és az évek során akárhányszor megkérdezték, hogy kit tartok a jobb pilótának, mindig dicsértem őt. De határozottan érdekes látni, hogyan vélekedik. Bár igazából nem számít, ezért is raktam ki a közös képhez a felemelt hüvelyujjat ábrázoló ikont” – válaszolta Hamilton.

Alonso később azt írta, minden bajnokot tisztel és elismer, és félreértették a szavait egy hatásvadász cím reményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik