Forma-1

Max Verstappen nyert Monzában, biztonsági autó mögött gurult be a mezőny

Dan Mullan/Getty Images
Dan Mullan/Getty Images

Max Verstappen hetedik helyről rajtolva nyerte meg a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

Kapcsolódó
Hihetetlen büntetéshullám, Hamilton, Verstappen és Sainz is hátrébbról indulhat
Még időmérő sem volt, de Charles Leclerc esélyei már most megnőttek Monzában.

Verstappen parádéjával indult a futam, hiszen három kör alatt négy pozíciót javított, de a 12. körben jött a fordulópont, amikor Sebastian Vettel félre állt a meghibásodott autójával. Charles Leclerc kocsijával sem stimmelt valami, ezért a biztonsági autós fázist kihasználva kihívták kereket cserélni, de balszerencséjére épp akkor indult újra a száguldozás, amikor a boxban cserélték a kerekeit.

Kapcsolódó
Kórházba került a Forma-1-es pilóta, nem indul az Olasz Nagydíjon
Újoncot avat a sorozat, miután be kell ugrani Alexander Albon helyére.

Ezek után hiába üldözték a világbajnoki címvédőt, közeledni nem sikerült, viszont érdekességek akadtak, például a teljesen újonc Nyck De Vries pontszerzésért küzdött, míg Lando Norris első kerékcseréje akkor jött, amikor Leclerc már másodszor ment ki új abroncsokért. Fernando Alonso és Lance Stroll autója is beadta a kulcsot, de az igazi dráma a 47. körben jött, amikor a pontszerző helyek egyikéről kiesett Daniel Ricciardo is.

Nem távolították el az ausztrál autóját időben és bár kiment csaknem minden pilóta friss gumikért, már nem indították újra a versenyt, vagyis biztonsági autó mögött ért célba Verstappen. Második helyen Leclerc zárt, míg a dobogó legalsó fokára George Russell fért oda.

Nyck De Vries 9. helyezett lett, vagyis első versenyén megcsinálta, amire Nicholas Latifi nem volt képes: pontot szerzett a Forma-1-ben.

A leggyorsabb körért járó extra pontot Sergio Pérez húzta be, aki a hatodik helyen zárt. Ez volt Verstappen első győzelme Monzában, összességében pedig pályafutása 31. futamát nyerte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik