Forma-1

Szezon végén visszavonul az F1 négyszeres világbajnoka

Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel az újonnan indult Instagram-fiókján keresztül csütörtökön, a hétvégi Magyar Nagydíj előtt elárulta, hogy a szezon végén visszavonul.

A 35 éves német sportoló 2007-ben, a BMW Sauber színeiben debütált a Forma-1-ben, ezt követően a Toro Rosso (2007-2008), majd a Red Bull Racing (2009–2014) következett, amelynek színeiben 2010 és 2013 között sorozatban négyszer is világbajnok lett.

2015-től öt éven át a Ferrarival versenyzett, tavaly csatlakozott jelenlegi istállójához, az Aston Martinhoz.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sebastian Vettel (@sebastianvettel) által megosztott bejegyzés

„Az elmúlt 15 évben abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy sok fantasztikus emberrel dolgozhattam együtt a Forma-1-ben. Az elmúlt két évben az Aston Martin pilótája voltam és ugyan az eredményeink nem voltak olyan jók, mint reméltük, nagyon világos számomra, hogy ennek a csapatnak az elkövetkező években a legmagasabb szinten kell versenyeznie. Remélem, hogy a tavalyi és az idei munkám, amit folytatok, hasznos lesz. Nehéz volt meghoznom a döntést, sokat gondolkodtam rajta, és az év végén még szeretnék időt szánni arra, hogy átgondoljam, mivel foglalkozzam a továbbiakban. De apaként egyértelműen több időt szeretnék a családommal tölteni.

De ez a nap még nem a búcsúról szól, inkább arról, hogy köszönetet mondjunk mindenkinek – nem utolsósorban a rajongóknak, akiknek szenvedélyes támogatása nélkül nem létezhetne a Forma-1

nyilatkozta.

Vettel eddig 53 futamot nyert meg, amivel az örökranglista harmadik helyén áll, csupán Lewis Hamilton (103) és Michael Schumacher (91) előzi meg. A jelenleg is aktív versenyzők közül Fernando Alondo 32 sikernél tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik