Forma-1

Elfüstölt Vettel kocsija, robogóval ment végig a pályán

Twitter
Twitter

Idő előtt véget ért Sebastian Vettel számára az Ausztrál Nagydíj első szabadedzése, a négyszeres világbajnok motorhibára panaszkodva állt félre az Aston Martinnal. Az autó ráadásul füstölni is kezdett, így a német versenyző gyorsan szerzett egy poroltót és azzal próbálta orvosolni a helyzetet.

Miután piros zászlóval félbeszakították a szabadedzést és mindenki a boxba hajtott, Vettel egy robogóval ment végig a pályán, miközben integetett a drukkereknek. Neki ez a mostani lesz az első futama idén, az első két versenyhétvégét koronavírusos megbetegedése miatt kihagyta.

Bár nagy sikert aratott Sebastian Vettel a robogózással, szabályt szegett, mert engedély nélkül hajtott fel a pályára. Így még meghallgatásra kell mennie a versenybírákhoz.

A német egyébként a 13. leggyorsabb volt a szabadedzésen. Az első két helyet a Ferrari sajátította ki, Carlos Sainz Jr. (1:19.806) fél másodperccel gyorsabb volt Charles Leclerc-nél. Sergio Pérez ért oda a harmadik helyre. Vettel esete mellett még egy alkalommal kellett piros zászlóval megszakítani a körözgetést, Pérez autója hagyott törmeléket a pályán, az utolsó kanyarban, de azt gyorsan, mindössze másfél perc alatt sikerült eltakarítani.

A Ferrari tempóelőnye a második szabadedzésen is megmaradt, amikor Leclerc (1:18.978) végzett első helyen Max Verstappen és Sainz előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik