Forma-1

Russell: A Mercedes egyenlő bánásmódot ígért nekem és Hamiltonnak

FLORION GOGA / POOL / AFP
FLORION GOGA / POOL / AFP

Hónapok óta nyílt titok volt a Forma-1 világában, de most már hivatalos, hogy a következő idényben George Russell lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél.

Kapcsolódó

Russell 2017 óta tagja volt a Mercedes fiatal pilótákat támogató programjának, és tavaly már beülhetett a német istálló autójába, amikor az idény utolsó előtti futamán, a Szahír Nagydíjon a koronavírusos Hamiltont helyettesítette.

Russell idén a Belga Nagydíj során egyszer már megelőzte Hamiltont, de akkor az eső miatt nem volt igazi verseny, hiszen csak a biztonsági autó mögött tett meg pár kört a mezőny, de sokan úgy vélik, a Hamiltonnál 13 évvel fiatalabb Russell van annyira gyors, hogy jövőre megnehezítse a hétszeres világbajnok dolgát.

„A Mercedes egyenlő bánásmódot ígért, ezt világossá tette a csapat számomra. Úgy érzem, a Mercedes mindig tiszteli annyira a versenyzőit, hogy mindkettőjük számára a lehető legjobb lehetőséget biztosítsa. Természetesen hiszek magamban, és komoly ambícióim vannak, de tisztában vagyok azzal is, hogy nehéz feladat vár rám.

Lewis nem véletlenül hétszeres vb-győztes, és úgy érzem, nagyon szerencsés helyzetben vagyok, hogy tőle tanulhatok

– nyilatkozta Russell.

Hamilton korábbi csapattársa, a britet 2016-ban a vb-pontversenyben legyőző Nico Rosberg úgy fogalmazott, forró lesz a hangulat a Mercedesnél Russell érkezésével, míg idei legnagyobb riválisa, Max Verstappen szerint Russell megnehezíti majd Hamilton életét.

A Forma-1-es mezőny a hétvégén Monzában szerepel majd, ahol Russell még a Williams színeiben versenyzik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik