Forma-1

Vizsgálat indul a Forma-1-es Belga Nagydíj miatt

Cristiano Barni ATPImages/Getty Images
Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

A Forma-1-es Belga Nagydíj a legtöbb évben az egyik legizgalmasabb futam a szezonban, ám a 2021-es verseny csalódásnak bizonyult. Miután három órán át halogatták a rajtot, végül két kört tett meg a mezőny a biztonsági autó mögött, majd a garázsba gurult a 20 autó.

Kapcsolódó
Elmosta az eső a Forma-1 Belga Nagydíját
Az időjárás elvette tőlünk a szezon egyik legjobban várt versenyét.

Óriási felháborodást váltott ki ez a megoldás, a szaklapok, újságok és rajongók egy emberként szidták a szervezőket, de persze főleg azoknak a szurkolóknak a legnagyobb csalódás mindez, akik kimentek megnézni a versenyt. A felháborodás nem kerülte el a vezetőség figyelmét sem, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt vizsgálatot hirdetett a Belga Nagydíj kapcsán.

Az idei Belga Nagydíj különleges nehézséget okozott és bár az időjárás egy rövid időre úgy tűnt, lehetőséget ad a versenyre, nem tudtunk biztonságosan futamot rendezni. Nagyon sajnálom a versenybírókat, pilótákat és főleg a bátor szurkolókat, akik órákon át várakoztak az esőben. Az FIA és a Formula 1-es csapatok közösen átbeszélik a versenyhétvége tanulságait, hogy a jövőben jobb megoldást találjunk

– írta Todt.

A megbeszélésre október 5-én kerül majd sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik