Forma-1

Óriási becsapódás: Verstappen már az első körben kiesett a Brit Nagydíjon

Sky Sports
Sky Sports

Nagy balesettel indult a Forma-1 Brit Nagydíja. Az élről induló Max Verstappen ugyan az első kanyarokban meg tudta őrizni a helyét Lewis Hamiltonnal szemben, a brit aztán a belső íven előzni akart, összeért a két autó, a holland Red Bullja pedig kicsúszott (Verstappen végig előrébb volt), a jobb hátsó kereke letört, az autó a kavicságyon végigcsúszva a gumifalban kötött ki.

Óriási sebességgel csapódott be Verstappen, aki láthatóan nem érezte jól magát, de később feltartott hüvelykujjal jelezte, hogy a körülményekhez képest jól van, de utána kivizsgálásra vitték, egyelőre nem tudni, megsérült-e. Piros zászlóval félbeszakították a futamot, végül aztán bő negyven perccel később, állórajttal folytatták a versenyt – Leclerc állt az élen, meg is őrizte az első helyet.

Lewis Hamilton aztán tíz másodperces büntetést kapott.

A rajtsorrend a Forma-1-ben ezen a versenyhétvégén debütált sprintkvalifikáción alakult ki, a pénteki időmérő után Verstappen a rajtnál megelőzte a szombati, 17 körös versenyen Hamiltont a rajtnál, így lett övé a vasárnapi pole a főfutamon.

Kapcsolódó
Verstappen Hamiltont lerajtolva nyerte a Forma-1 első sprintfutamát
Az időmérőt kiváltó újítás nagy vesztese Pérez, aki nagyot hibázott az egyik kanyarban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik