Forma-1

Mick Schumachert megkérdezték az édesapja állapotáról, a válaszban nem volt köszönet

Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa
Elmar Kremser/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa

A német Express szemlézte a La Stampa Mick Schumacherrel készült interjúját. A hétszeres világbajnok Michael Schumacher 21 éves fia idén a Haas pilótájaként debütál a Forma-1-ben.

A beszélgetésben szóba került a sportoló édesapjának állapota, amelyről a család hét éve konzekvensen nem beszél. A La Stampa munkatársa mégis rákérdezett, mire Mick Schumacher a következő szavakkal válaszolt:

Ez magánügy, szeretném ha visszatérnénk a motorsportra.

Mint ismert, 2013. december 29-én Michael Schumacher a franciaországi Méribelben két kijelölt sípálya között a szűz hóban akart keresztülcsúszni, de a vastag hóréteg alatt meglapuló kövek egyikén bukott, majd estében fejét a hó alatt rejtőző sziklába ütötte. Az első hónapok kezelései után hazaszállították a Genfi-tó partján lévő villájába. A Forma-1 hétszeres világbajnokáról azóta nincsenek pontos információk, nem sok hírt oszt meg állapotáról családja. Tavaly szeptemberben egy mallorcai luxusvillába költöztették a pilótát, azóta ott folytatódik a rehabilitációja. 2020 végén egy elismert idegsebész, Erich Riederer azt nyilatkozta, Schumacher vegetatív állapotban lehet, vagyis ébren van, de nem képes reagálni. A baleset kronológiájáról bővebben itt olvashat:

Kapcsolódó
Hét éve nem tudjuk, Michael Schumacher milyen állapotban van
A hétszeres Forma-1-es világbajnok 2013. december 29-én a franciaországi Méribelben síelés közben a vastag hóréteg alatt meglapuló számtalan kő egyikén bukott, majd estében fejét egy sziklába ütötte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik