Forma-1

„Mit számít neki az a plusz tízmillió?” – Hamilton magát hozta nehéz helyzetbe

STR / AFP
STR / AFP

Általában ilyenkorra már kialakul a mezőny a Forma-1-ben, 2021-ban egy ülés azonban még üresen maradt:

a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltoné.

A 36 éves brit versenyző és a Mercedes még csak tárgyal a folytatásról, megegyezniük egyelőre nem sikerült. Egy korábbi Forma-1-es pilóta, a holland Christijan Albers szerint Hamilton magával szúrt ki azzal, hogy kivárására játszott a magasabb fizetés reményében (2020-ban a hírek szerint 48 millió euró volt a bére), ugyanis hónapokkal ezelőtt hosszabbíthatott volna, mostanra viszont romlott a tárgyalópozíciója. Akkor még pótolhatatlannak tűnt, nyerő helyzetben volt, de amikor koronavírus miatt kiesett, akkor George Russell bizonyította, hogy elég szép jövője lehetne a Mercedesnél, ráadásul jóval olcsóbban.

Mit számít neki plusz tízmillió? A világ a feje tetejére állt, ezt neki is illene figyelembe vennie

mondta a Telegraaf podcastjában Albers, aki szerint Hamilton a saját renoméját is rontja azzal, hogy még mindig nem jutott egyezségre a Mercedesszel.

Lewis Hamilton 2013-ban érkezett a Mercedeshez, akkor még a negyedik helyen zárta a világbajnokságot, azóta viszont egyedül 2016-ban nem ő volt az egyéni világbajnok, 2016-ban akkori csapattársa, Nico Rosberg győzött. Hét világbajnoki címével befogta Michael Schumachert, 95 futamgyőzelme és 98 pole-pozíciója pedig rekord.

A 2021-es szezon a tervek szerint március 28-án, Bahreinben kezdődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik