Forma-1

Hamilton nyilatkozata nem ígér sok jót az ellenfeleinek

„Ezt azoknak a srácoknak ajánlom, akik a lehetetlenről álmodnak. Meg tudjátok csinálni, hiszek bennetek” – mondta a csapatrádión a Török Nagydíj után Lewis Hamilton, aki a Forma-1 történetének második hétszeres világbajnoka lett.

Hamilton világbajnok, Vettel harmadik lett az isztambuli káoszban
A futam nagy vesztese az edzést megnyerő Stroll lett.

A Mercedes brit pilótája köszönetet mondott a csapatnak, majd a családjának is, és elárulta, gyerekkorában valami hasonlóról álmodott a versenyeket nézve, de a valóság felülmúlta a képzeletet. Aztán gyorsan hozzátette, titkon azért ábrándozott arról, hogy eljuthat ilyen magasságokba.

Hamilton az utolsó négy vb-címet besöpörte, és amikor arról kérdezték, mennyire lakott jól a sikerektől, olyan választ adott, ami nem ígér sok jót a riválisoknak.

Úgy érzem, mintha csak most kezdtem volna a karrierem, és fizikailag is jó formában vagyok. A mostani év nagy kihívást jelentett, nem tudtam, hogyan végződik majd, de a körülöttem lévő emberek segítségével sikerült felülkerekedni a nehézségeken és koncentrált tudtam maradni

A Török Nagydíjról Hamilton azt mondta, sok tényező hátráltatta a hétvégén, de az eső jól jött neki. Aztán ismét a fiatalokhoz szólt, akiknek azt üzente, hogy higgyenek abban, hogy úttörők lehetnek a saját területükön.

„Mindenki képes lehet arra, hogy kitapossa az ösvényt, és ezzel utat mutasson másoknak. Merjetek nagyot álmodni, és ne hagyjátok, hogy valaki megmondja nektek, mire vagyok képesek és mire nem. Minden elérhető, ha időt és energiát fordít rá az ember, és ha érzi mások támogatását” – hangzott Hamilton újabb motivációs monológja.

A hetedik világbajnoki címéhez rengetegen gratuláltak neki, például korábbi csapattársa, Nico Rosberg, aki 2016-ban megelőzte Hamiltont a vb-pontversenyben. Rosberg azt írta a Twitter-oldalán, hogy Hamilton hét vb-címe a sporttörténelem egyik legnagyobb teljesítménye.

A Haas francia pilótája, Romain Grosjean azt írta, soha nem gondolta volna, hogy Michael Schumacher hét vb-győzelmét valaki megismétli.

De gratulált Hamiltonnak a Barcelona futballcsapata,

és a kenyai futó, Eliud Kipchoge is, aki elsőként futotta két óta alatt a maratont.

Kiemelt kép: SALIH ZEKI FAZLIOGLU / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik