Forma-1

Élete első pole-pozícióját szerezte meg Lance Stroll

Egy hihetetlenül hosszú és változatos időmérő edzés után Lance Stroll indulhat a pole-pozícióból a vasárnapi Török Nagydíjon.

Már a harmadik szabadedzésen is nagyon zavaró volt a hatalmas esőzés, de az időmérőt még jobban befolyásolta az eredményt az időjárás. Annyi víz került az isztambuli pályára, hogy hat és fél perccel a Q1 vége előtt szünetet kellett tartani, egy csaknem órán át várta a mezőny, hogy újra elinduljon. Amikor ez végre megtörtént, Romain Grosjean beásta magát a kavicságyba, így alig több mint három perccel a vége előtt ismét piros zászló állította meg a száguldozást.

Miután a két Williams, a két Haas és a vízben szenvedő Danyiil Kvjat kiesett, már flottul ment minden. A Ferrari rettenetesen szenvedett, Q2-ben ki is esett a két versenyzője, ahogyan a McLaren pilótái sem találták a tempót. Rajtuk kívül Pierre Gasly búcsúzott még.

Már a második etapban is a semmiből eszelősen száguldott a Racing Point, ez Q3-ra csak fokozódott, így hiába remekelt Törökországban Max Verstappen és ment jó köröket Alexander Albon, végül Lance Stroll lett a leggyorsabb, aki életében először nyert időmérőt.

Második helyről Verstappen indul majd, mögötte pedig Sergio Pérez rajtol. A világbajnoki címért hajtó Lewis Hamilton jócskán lemaradt, csak hatodik lett, de egyetlen kihívója, Valtteri Bottas is csak a kilencedik helyről indul vasárnap.

Kiemelt kép: Clive Mason/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik