Forma-1

Lewis Hamilton: Nem tudom, mi az FIA célja ezzel a kinevezéssel

Sokakat meglepett, hogy Vitalij Petrovot nevezték ki többek között a Forma-1-es Portugál Nagydíj versenybírójának.

A sorozat korábbi orosz pilótája ugyanis nyíltan kritizálta Lewis Hamiltont, aki a Black Lives Matter mozgalom részeként többször is aktuálpolitikai üzenetet viselt magán. A feketék jogai mellett kiálló Forma-1-ben gyakran féltérdre ereszkedett a mezőny, amikor viszont a rendőri intézkedés közben lelőtt Breonna Taylort ábrázoló pólóban jelent meg Hamilton, Petrov szót emelt.

Mi lesz a következő? Valaki beismeri, hogy meleg, szívárványos zászlóban versenyez és mindenkinek azt mondja, hogy legyen ő is meleg, vagy mi?

– idézi a Sky Sports Petrovot.

Pénteken Lewis Hamiltonnak is idézték az orosz versenybíró szavait, de a brit nem hagyta magát becsapni és rögtön tisztázta, ez egy kiragadott idézet, így a helyén kell kezelni.

„Meglep, hogy alkalmaznak valakit, aki ennyire nyíltan kiállt amellett, ami ellen küzdeni próbálunk. Nem tudom, mi az FIA célja ezzel a kinevezéssel, volt egy csomó jó választási lehetőségük. Ugyanakkor ezt velük kéne megbeszélnetek, én speciel nem tudok tenni semmit az ügyben” – mondta Hamilton.

Az FIA közleménye szerint hisznek a kinevezett versenybírók tudásában és minden profi szakemberre számítanak nézeteik és politikai hovatartozásuktól függetlenül.

Kiemelt kép: Joe Portlock/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik