Forma-1

Egy rendes kört sem mentek a Toszkán Nagydíjon, de már hatan kiestek

Két hatalmas baleset után piros zászlóval kellett félbeszakítani a Forma-1-es Toszkán Nagydíjat. Már a rajtnál nagy volt a káosz, ugyanis Lewis Hamilton beragadt, így mögötte két oldalról támadtak a versenyzők, miközben a harmadik helyről a motorproblémákkal küzdő Max Verstappen is a 11. hely környékére zuhant.

Ha ez még nem lett volna elég, Carlos Sainz is megpördült a mezőny közepén. Innentől a karambol elkerülhetetlen volt, Sebastian Vettel neki is ment a McLarennek. Ennek ellenére egy orrkupcserével megoldották a folytatást, itt még „csak” a motor miatt szenvedő Verstappen és a baleset sűrűjében pórul járó Pierre Gasly esett ki.

Az első körre így nem kerülhetett sor érdemben, bejött a biztonsági autó és az ötödik körben kezdődhetett volna elölről az egész. Valtteri Bottas azonban nem indította újra a futamot az első helyről – ehhez joga van a szabályok szerint és értelemszerűen nem a hosszú egyenes elején akart újra belehúzni. A mezőny hátsó részében azonban Antonio Giovinazzi erre nem számított és irgalmatlan lendülettel szállt bele Nicolas Latifibe, az Alpha Tauriba pedig Sainz rongyolt bele, de nem úszta meg az esetet Kimi Raikönnen és Kevin Magnussen sem.

A további négy autó roncsai miatt nem lehetett folytatni a versenyt, így papíron kilenc kör után, valójában egyetlen igazi versenykör megtétele nélkül kellett szünetet elrendelni.

Frissítünk!

Esteban Ocon is föladta a versenyt, mert nem tudták megszerelni a féket az autójában, így pedig nem állhatott újra rajthoz.

Kiemelt kép: Luca Bruno / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik