Forma-1

Hét év után, egy szó nélkül dobta Pérezt a csapata

A Toszkán Nagydíj előtt hivatalossá vált, hogy a jövőre Aston Martinná váló Racing Pointban folytatja Sebastian Vettel. Mivel Lance Stroll helye betonbiztos – édesapja a csapattulajdonos –, így a négyszeres világbajnok Sergio Pérezt váltja. A mexikói meglepő dolgot mondott a történtekről a csütörtöki sajtónapon.

Senki sem mondott nekem semmit. Nem is voltam rá felkészülve, mert csak a bejelentés előtt közölték velem a híreket. De rendben van. Hét évet töltöttem itt

mondta Pérez a Sky Sports cikke szerint és azt is elárulta, a korábbi egyeztetések alapján meg volt győződve róla, hogy vele folytatja majd az Aston Martin, aztán hirtelen megváltoztak a dolgok.

A 30 éves versenyző még 2014-ben érkezett a csapathoz, amit akkor Force Indiának hívtak és már a harmadik versenyén harmadik helyen végzett Bahreinben. Összesen öt dobogós helyezése volt az évek során, a világbajnoki pontversenyben pedig kétszer is hetedikként zárt, azaz a legjobb volt a Mercedes, Red Bull, Ferrari hármas pilótái mögött.

Hamilton gratulált az Aston Martinnak a nagy fogásért
Szerinte a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel sokat segíthet.

Sergio Pérez azt mondta, higgadtan átgondolja, mi legyen a következő lépés, vannak lehetőségei, nem is rosszak. Ami a Forma-1-et illeti, például a Mercedesnél és a Red Bullnál is van még üresen ülés, de Lewis Hamilton alighanem marad előbbinél, míg utóbbi egyelőre kitart Alexander Albon mellett, miközben Pierre Gaslyt is bármikor vissza tudja vinni Max Verstappen mellé. Az Alpha Tauri, az Alfa Romeo és a Haas az, amely még nem jelentette be a jövő évi versenyzőit.

Egy év alatt lett megalázott pilótából a Forma-1 legelszántabb harcosa
Pierre Gasly négy idősebb testvér mellett edződött meg gyerekként, és már akkor megtanulta, ha valamit el akar érni, akkor harcolnia kell. Ígéretesen induló pályafutása, úgy tűnt, hogy megreked, amikor a Red Bull tavaly nyáron lefokozta, de ő nem zuhant össze, hanem fejben nagyon összekapta magát, és a fiókcsapatnál előbb egy második helyet szállított, majd Monzában hős lett. Még Macron elnök is felhívta.

Kiemelt kép: Matteo Bazzi / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik