Forma-1

Panaszkodni akart, elnémította versenyzőjét a Forma-1-es csapat

Egy ideig még nem fejeltjük a 2020-as Olasz Nagydíjat. A Ferrarik és Max Verstappen kiesett, Lewis Hamiltont megbüntették, Valtteri Bottas a rossz rajtja után nem igazán tudott javítani, így aztán óriási meglepetésre Pierre Gasly nyert Carlos Sainz és Lance Stroll előtt.

Egy év alatt lett megalázott pilótából a Forma-1 legelszántabb harcosa
Pierre Gasly négy idősebb testvér mellett edződött meg gyerekként, és már akkor megtanulta, ha valamit el akar érni, akkor harcolnia kell. Ígéretesen induló pályafutása, úgy tűnt, hogy megreked, amikor a Red Bull tavaly nyáron lefokozta, de ő nem zuhant össze, hanem fejben nagyon összekapta magát, és a fiókcsapatnál előbb egy második helyet szállított, majd Monzában hős lett. Még Macron elnök is felhívta.

Egy másik francia pilóta, Esteban Ocon is viszonylag jó versenyt zárt, legalábbis a 12. helyről indulva nyolcadikként ért célba a Renault-val. Ő mégsem volt teljesen elégedett, de amikor erről beszélni akart a versenymérnökével, akinek el szerette volna mondani, hogy elszalasztott lehetőségnek éri meg a versenyt, akkor leállították.

Versenymérnök: Esteban, fantasztikus munka. Nyolcadik hely a tizenkettedikről indulva nem is olyan rossz.

Ocon: Nem értek egyet. Szerintem elszalasztottunk egy nagy lehetőséget.

Versenymérnök: Ne a rádióban. Ne a rádióban. Majd az irodában megbeszéljük. Köszönöm.

Ocon: Pedig szembe kell néznünk a realitással…

Versenymérnök: Kérlek, erről ne a rádióban.

Cyril Abiteboul (csapatfőnök): Esteban, ennek nincs most itt az ideje.

Ocont a csapatával szemben a racefans.net meghallgatta, nekik pedig elmondta, hogy azt élte meg elszalasztott lehetőségnek, mikor Charles Leclerc balesete után piros zászlóval félbeszakították a futamot, akkor a közepes keverékű gumik nem álltak készen arra, hogy az autóra rakják, márpedig a lágyak az újraindulás utáni harmadik körtől kezdve látványosan rongálódni kezdtek.

Esteban Ocon a szezon eddigi nyolc futamából ötön is pontot szerzett, 30 pontja van, amivel a tizenkettedik a világbajnoki pontversenyben – előzi például a ferraris Sebastian Vettelt is.

Kiemelt kép: Matteo Bazzi / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik