Forma-1

„Ki fogja ezt a Lewis Hamiltont megállítani? Még egy defektes guminak sem sikerült!”

A nemzetközi sajtó szerint akár véget is lehet vetni a Forma-1 2020-as szezonjának, miután Lewis Hamilton defektes autóval is első helyen ért célba a vaásrnapi Brit Nagydíjon.

Hamilton defektes gumival nyerte meg a Brit Nagydíjat, egyre közelebb Schumacherhez
Drámát hozott a futam eleje és a vége is, miközben volt egy hatalmas baleset is.

Ráadásul a címvédő legnagyobb vetélytársa, Valtteri Bottas kereke is kidurrant, csak éppen ő még pont pár körrel korábban, amivel pontot sem tudott szerezni, csak a 11. helyen végzett. Az olasz La Gazzetta dello Sport rögtön le is zárta a világbajnoki cím kérdését:

Amikor Lewis Hamilton még három keréken is Forma-1-es versenyt tud nyerni, akkor bizony be lehet zárni a boltot. Hihetetlen és felejthetetlen volt a finálé a Brit Nagydíjon, melynek utolsó köreiben sorra kaptak defektet a versenyautókon a bal első gumik, így mindkét Mercedesen, Valtteri Bottasén, majd Hamiltonén. A finn pechesebb volt vb-címvédő csapattársánál, mivel a defekt pillanatában magabiztosan második volt, és már csak két kört kellett volna megtennie a leintésig.

A szintén olasz Tuttosport kevésbé volt drámai, a lap szerint minden simán ment, míg az utolsó körben majdnem minden a feje tetejére állt. Végül a brit zsenivel együtt Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, valamint Charles Leclerc állhatott a dobogóra.

A svájci Blick egy frappáns kérdéssel rukkolt elő:

„Nos, ki fogja ezt a Lewis Hamiltont megállítani? Még egy defektes guminak sem sikerült! A brit hetedszer nyert Silverstone-ban, és ez a pályafutása 87. futamgyőzelme. Négy hiányzik neki ahhoz, hogy beállítsa Michael Schumacher rekordját, de ez tulajdonképpen már csak idő kérdése.”

A spanyol Marca a történelmi pillanatba kapaszkodott:

„Még a legidősebb rajongók sem emlékezhetnek olyanra a Forma-1 történetéből, hogy egy verseny utolsó két körében hárman is defektet kapnak. Hamilton akár ki is eshetett volna, Bottas pedig nyer, de akár Verstappen is gond nélkül győzhetett volna, a McLarenes Carlos Sainz pedig akár dobogón is zárhatott volna… vagy fordítva.”

Nagy-Britanniában pedig termémszetesen az örömé a főszerep, a The Sun így ír az utolsó körről:

„A világbajnoki címvédő bal első gumija majdnem teljesen lefoszlott az utolsó körben, de Hamilton három keréken, szikrákat szóró autóval is célba vezette a Mercedest.”

Kiemelt kép: ANDREW BOYERS / POOL / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik