Forma-1

Toto Wolff szerint baromságokat beszélnek a Ferrarinál

Pénteken a Ferrari csapatfőnöke a Hungaroringen azzal magyarázta versenyautóik visszafogott teljesítményét, hogy a FIA 2019-ben, szezon közben kiadott motorszabályokra vonatkozó technikai előírásai csapata mellett a többi gyártót is negatívan befolyásolták.

Toto Wolff szerint Mattia Binotto baromságot állít, mert más ok áll a Ferrari visszaesése és a Mercedes dominanciája mögött.

„Újabb ostoba sztori, a technikai direktívák… EEgyértelmű szabályozás van a hajtóművekre. Austinban tisztázták, hogy mit lehet és mit nem, ami persze fontos, de semmi meglepő nincs benne, hiszen mindenki a szabályok szerint játszik – ez világos. A történet iróniája az, hogy éppen néhány versenytársunk kényszerített bennünket abszolút új szintre. Tavaly szinte teljesen kiégtünk a fejlesztésekben annak érdekében, hogy versenyképesek lehessünk a pályán. Mi megtettük, amit kellett és ott tartunk, hogy szerintem lényeges ugrást értünk el a teljesítményben 2019-ről 2020-ra” – mondta a Mercedes-főnök újságíróknak, köztük a motorsport.com munkatársainak szombaton.

A két csapatfőnök között a csipkelődés, az üzengetés már zajlik egy ideje. Bő egy hete Mattia Binotto Lewis Hamilton szerződéshosszabbítása miatt szólt be Wolffnak.

A Ferrari oda ütött, ahol a Mercedesnek a legjobban fáj
Versenyek híján üzengetésben élik ki magukat a csapatok.

(Kiemelt kép: FLORENT GOODEN / DPPI via AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik