Forma-1

A Red Bull Forma-1-es csapata kiállt a kisebb istállókért

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a Forma-1 vezetőinek segítségét kérte a kisebb istállók megsegítésére. Az egyik legerősebb csapat vezetője szerint a sportágnak szüksége van tíz istállóra, ehhez pedig a jogtulajdonos Liberty Media segítségére is szükség lesz.

Ez az ő üzletük, el kell dönteniük, hogy életben tartják-e ezeket a csapatokat. Annyi biztos, hogy nélkülük nem lehet versenyeket rendezni. A gyengébbeket el lehetne látni kölcsönautókkal is, hogy ne kelljen kutatásra és fejlesztésre költeniük. Korábban is előfordult, hogy más gyártók kész modelljeivel versenyeztek a csapatok

– mondta Horner.

A Forma-1-es Haas nemrég rövidített munkaidőt vezetett be a dolgozók többsége számára, és a vezetőség mellett a két pilóta, Romain Grosjean és Kevin Magnussen is lemond a fizetésének egy részéről. Korábban az F1-es istállók közül a Renault, a McLaren, a Williams és a Racing Point szabadságolta a dolgozóit, és fizetéscsökkentést rendelt el.

Nem Horner az első, aki felemelte a hangját a témában, korábban Zak Brown is felhívta rá a figyelmet, hogy a kiscsapatok becsődölhetnek a bevételek kiesése miatt. A 2020-as szezon még mindig kérdéses, egyelőre a július 5-i Osztrák Nagydíj nézők nélküli futamára van leghamarabb esély.

Kiemelt kép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik