Forma-1

A Forma-1-es csapat tesztpilótája szerelmet vallott Magyarországnak

Az Abu-dzabi Nagydíjat követően nem siettek haza a csapatok, hanem kétnapos teszten vesznek részt az istállók. Többen is arra használták ki az alkalmat, hogy a Forma-1-ben még be nem mutatkozó tehetségnek adjanak lehetőséget.

Így került a Williams autójában az izraeli Roy Nissany is, aki a Nemzeti Sportnak elárulta, imádja Magyarországot.

Budapest a második otthonom. Ha Tel-Avivból az aktuális csapatomhoz utazom, mindig úgy szervezem, hogy néhány napot eltölthessek a magyar fővárosban. Van egy privát konditermem ott, és nyilvánvalóan rengeteg barátom is. A második, de sok tekintetben az első otthonomként tekintek Budapestre

– idézi a napilap a 25 éves versenyzőt.

„Kecskeméten kezdtem versenyzői karrierem, szóval Magyarország nyitotta meg előttem az ajtót a motorsport felé. Szívemben magyar vagyok, és a Hungaroringet érzem a hazai pályámnak, ez nem is lehet kérdés. Otthon érzem magam rajta, és már alig várom, hogy újra ott versenyezzek, és talán egyszer F1-es autót is vezethessek.

Hogy erre először mikor lehet alkalma, az jó kérdés, a visszavonuló Robert Kubica helyett Nicholas Latifi lesz majd George Russell csapattársa jövőre a Williamsnél.

Kiemelt kép: Hoch Zwei/Corbis via Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik