Forma-1

Hamilton uralkodóként fejezte be az idényt – sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó a világbajnok Lewis Hamiltont dicsőíti a Forma-1-es idény utolsó versenye, az Abu-Dzabi Nagydíj másnapján.

Hamilton olyan precízen versenyzett a futam elejétől a végéig, ahogy azt egész évben tette. Már az elején előnyre tett szert és megszerezte idénybeli 11. futamgyőzelmét, ezzel beállította a saját rekordját. A dobogó tetején állt a második Max Verstappennel és a harmadik Charles Leclerc-rel – ez a felállás remélhetőleg a jövő évi főszereplőket mutatta” – írta a The Guardian.

Lewis Hamilton tükörsima győzelmével ért véget a Forma-1-es szezon
Abu-dzabiban nem csak a riválisok maradtak le jócskán, a DRS is késve érkezett.

A The Sun szerint „a Forma-1 világbajnoka a szezon talán legkönnyebb győzelmét aratta, egész idő alatt senki sem zavarta.”

Az összes ünnepség közül, melyen Lewis Hamilton a hatodik világbajnoki címét ünnepelve részt vett, kétségtelenül az Abu-Dzabi Nagydíj volt a legnagyobb. És ezt ő maga rendezte

– jegyezte meg az As.

A másik spanyol sportnapilap, a Marca nem csak Hamiltont méltatta. „Bár a 2019-es világbajnokság Lewis Hamilton abu-dzabi győzelmével zárult, a futam igazi hőse Carlos Sainz Jr. volt. A McLaren spanyol pilótája az utolsó 12 körben a 14.-ről a 10. helyre jött fel.”

„A Mercedes pilótája újabb sikerrel fejezte be diadalmas szezonját” – írta a Corriere dello Sport. A Tuttosport szerint „a Mercedes versenyzőjének minden oka megvan az elégedettségre, a Yas Marinán is nyert és uralkodóként fejezte be az idényt.”

„A régi-új bajnok, Lewis Hamilton a szezonzárón is megmutatta, hogy ő a világ legkomplettebb pilótája: pole pozíció, leggyorsabb kör (körrekorddal), futamgyőzelem. 413 pontjával új egyéni csúcsot ért el” – jegyezte meg az osztrák Kurier.

Kiemelt fotó: GIUSEPPE CACACE / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik