Forma-1

Lewis Hamilton az egyik riválisa állásáért aggódik

Alexander Albon eddig talán még a vártnál is jobban szerepel a Red Bullnál, pedig még nem sikerült dobogóra állnia. A thai-brit Forma-1-es versenyző a nyári szünet után lépett fel a Toro Rossóból és azóta több pontot szerzett, mint Max Verstappen.

Verstappent újonc csapattársa is veri a nyári szünet óta
Egy nem túl hízelgő statisztika a hollandra nézve.

Elégedettek a csapatnál az újonccal, akinek a jó teljesítményére Lewis Hamilton is felfigyelt. A hatodik világbajnoki címétől egy karnyújtásnyira lévő brit a motorsport.com-nak beszélt arról, reméli, hogy a Red Bull megtartja Albont.

Nem, vagy csak alig hibázik. Pedig nehéz év ez neki, nem könnyű olyan versenyző mellé kerülni, akit mindenki piedesztálra emel. Ő mégis itt van ilyen fiatalon, jó néha egy pillanatra hátradőlni, és csak figyelni őt. Remélem, hogy megkapja majd a megfelelő támogatást a Red Bulltól, mert ők elég hamar ki szokták köpni a pilótáikat, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Albon eddig mind a hat versenyén pontot szerzett a Red Bullban, a hatodik helynél nem végzett még hátrébb. Dobogóra ugyanakkor még nem sikerült állnia, Japánban volt ehhez a legközelebb, akkor a negyedik volt, igaz, legutóbb Mexikóban is meggyőző volt, de csapata végül a kétkiállásos taktikára szavazott, így az ötödik helyen ért be.

Kiemelt kép: HOCH ZWEI / dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik