Forma-1

Leclerc még nem mindenki szerint nőtt túl Vettelen

Charles Leclerc megszerezte karrierje első győzelmét a Forma-1-ben, miután megnyerte a Belga Nagydíjat. A monacói pilóta a sikerét nem élvezhette ki, egy nappal a verseny előtt veszítette el ugyanis barátját, Anthoine Hubert-t, aki a Forma-2 horrorbalesetében veszítettel életét.

Családi tragédiák edzették meg a Vettelt elhomályosító Ferrari-hőst
Anthoine Hubert halála ismét megmutatta, hogy az autóversenyzés a rengeteg biztonsági intézkedés ellenére még mindig nagyon veszélyes üzem. A Ferrari első idei győzelmét arató Charles Leclerc a legutóbbi F1-es halálos balesetben a keresztapját, Jules Bianchit vesztette el, de egy pillanatra sem merült fel benne, hogy fel kellene adnia a karrierjét.

Bár a sikerével Leclerc még nem előzte meg Sebastian Vettelt a világbajnoki pontversenyben (12 pont a német előnye), egyre felerősödnek azok a hangok, melyek szerint a pályán mutatott teljesítményével már rég túlszárnyalta négyszeres világbajnok csapattársát. Igazéból egyre többen látják úgy, hogy a monacói az első számú versenyző a Ferrarinál. Nem osztja ezt a véleményt Luca Di Montezemolo, a csapat korábbi elnöke.

Vettel is nagyon kellett a győzelméhez, nélküle nem sikerült volna. Szerintem Sebastian még mindig nagyon jó, de az életben vannak nehezebb időszakok. Megvan a karaktere ahhoz, hogy visszavágjon, remélem minél hamarabb bebizonyítja ezt, akár már napokon belül. Vettel nem egy második számú pilóta, hanem első számú. Leclerc pedig jó úton halad afelé, hogy egy napon az legyen. Szerencsés helyzet

mondta a Ferrari milanói gáláján Montezemolo.

Az igaz, hogy Vettel pontokban jobban áll csapattársánál, azonban futamgyőzelme még nincs idén és a pole-ból is csak egyszer indult. Ezzel szemben Leclerc már háromszor szerezte meg az első rajtkockát, Belgiumban pedig nyerni tudott – a német segítségével vagy sem, részletkérdés.

Most hétvégén az Olasz Nagydíjon javíthat Sebastian Vettel, amelyet korábban már háromszor megnyert, igaz, legutóbb 2013-ban. A Ferrari szempontjából alighanem mindegy, melyik versenyzője győz, csak valamelyikük tegye meg, az olasz csapat ugyanis 2010-ben nyert utoljára hazai pályán. Az elmúlt öt évben mindig Mercedes-pilóta állt az olasz dobogó tetejére.

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik