Forma-1

Ricciardo nem akart rajthoz állni a halálos baleset után

A Forma-2-es francia versenyző, Anthoine Hubert tragikus halála miatt Daniel Ricciardo hosszan gondolkodott azon, egyáltalán elinduljon-e a Belga Nagydíj vasárnapi futamán.

Feltettem magamnak a kérdést: tényleg megéri?

– nyilatkozta a Renault pilótája.

A 22 éves Hubert a híres Eau Rouge utáni Raidillon-kanyarban szenvedett halálos balesetet, a gumifalnak csapódva visszapattant a pályára, és a lendületből érkező Juan Manuel Correa telibe találta.

Ricciardo azt mondta, boldog volt, amikor véget ért a verseny. „Tudom, hogy a legjobb módja annak, hogy a tiszteletünket fejezzük ki elhunyt társunk iránt az, hogy versenyzünk. De valójában nem hiszem, hogy közülünk bárki itt akart lenni. Én legalábbis nem. És biztos vagyok benne, hogy ezzel nem voltam egyedül. Nehéz volt bátor arcot vágni, mindenki megkönnyebbülhetett, amikor a verseny véget ért.”

Elhunyt barátja emlékének ajánlotta győzelmét Charles Leclerc
Anthoine Hubert egy Forma-2-es versenybalesetben veszítette életét. Régóta barátok voltak Charles Leclerc-rel.

A végső győztes Ferrari-pilóta, Charles Leclerc számára különösen nehéz lehetett, hiszen gyermekkorától ismerte az elhunyt pilótát. „Nagy kihívás volt ugyanabban a kanyarban ugyanolyan sebességgel menni, mint egy nappal korábban. Ilyen helyzetben nehéz örülni életem első Forma-1-es futamgyőzelmének” – mondta.

Kiemelt fotó: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik