Forma-1

Bottas megfricskázta a hazai pályán pole-ra hajtó Hamiltont

A Brit Nagydíj utolsó szabadedzésén a Ferrarik végeztek az első két helyen, ami a pénteki eredmények után váratlan fordulatnak tűnt, és adódott a kérdés, sikerül-e átmenteni ezt a formát az időmérőre is.

Megtáltosodtak a Ferrarik Silverstone-ban
Kérdés, kitart-e a lendület az időmérőig.

Az időmérő első etapjában Charles Leclerc ott folytatta, ahol a szabadedzésen abbahagyta, új körrekordot autózott ( 1:25.628 perc), de a címvédő Lewis Hamilton ezt hamar megjavította (1:25.513). A Q1-ben nem történt meglepetés, Kevin Magnussen, Danyiil Kvjat, Lance Stroll, George Russell és Robert Kubica esett ki.

A Q2-ben Leclerc a közepes keverésű gumit választva ismét az élre állt, miközben csapattársa, Sebastian Vettel a lágy gumikon az idő lejártakor kiesőhelyen állt, de még kint volt a pályán, és végül megmenekült, felugrott az ötödik helyre. A Q2 végén Leclerc is lágy gumit választott, és saját idejét megjavítva végzett az élen.

A Q2-ben Antonio Giovinazzi, Kimi Räikkönen, Carlos Sainz Jr., Romain Grosjean és Sergio Pérez fejezte be az időmérőt.

Hamilton hibázott a Q3-ban, csapattársa, Valtteri Bottas viszont hirtelen előbújt, és új pályarekordot állított fel (1:25.093). Hamilton a végén még nagyon megközelítette Bottast, de hat ezreddel elmaradt tőle, és Leclerc sem tudott már beférni az első sorba.

A Mercedes finn pilótája pályafutása során először indulhat az első rajtkockából a Brit Nagydíjon. Bottas idén negyedszer, összesen pedig tizedszer lett az időmérő legjobbja. Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 15.10-kor rajtol.

Kiemelt kép: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik