Forma-1

Forma-1: osztogatják a rajtbüntetéseket az Osztrák Nagydíjon

Magára talált a McLaren, egy hete a Francia Nagydíjon Carlos Sainz és Lando Norris a hatodik és a kilencedik helyen végzett, a spanyol pedig Ausztriában is elég jó tempót megy, az ötödik leggyorsabb volt a második szabadedzésen.

Roncsderbi lett az Osztrák Nagydíj szabadedzéséből
Sorban zúzzák szét az autókat a pilóták.

Pechére azonban hat elemet is ki kellett cserélni autója motorjában, így megbüntették, és bárhol is végez a szombati időmérőn, a rajtrács végéről indul majd a vasárnapi futamon.

„Sajnos semmi okom a mosolygásra. Pedig jó az autó, úgy lettem ötödik, hogy nem is volt tökéletes köröm, ez teszi keserűvé ezt a napot, de legalább annyit tudunk, hogy vasárnap van esély javítani” – mondta Sainz a büntetése után.

A McLaren egyelőre a legjobb csapat a három nagy, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mögött. Sainz kifejezetten jó formában van, a legutóbbi öt futamon négyszer is pontot szerzett, Kanada a kivétel, de ott is 11. helyen végzett.

A tejes fiú, akire nagy szüksége van a Forma-1-nek
Lando Norrisban minden megvan ahhoz, hogy a következő évek egyik sztárversenyzője legyen: gyors és kedvelhető figura, aki életveszély a telefonnal a kezében.

Korábban Alexander Albon (Toro Rosso, motoralkatrész-csere) és Nico Hülkenberg (Renault, motoralkatrész-csere) is kapott rajtbüntetést. Az Osztrák Nagydíj időmérője szombaton 15 órától lesz, a futam vasárnap 15.10-kor rajtol.

Nyitókép: Mark Thompson/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik