Forma-1

Sebastian Vettelnek többet jelentett Niki Lauda egy ikonnál

Kedden, 70 éves korában meghalt Niki Lauda háromszoros Forma-1-es világbajnok. Az autó-motorsport számos képviselője fejezte ki részvétét, de Sebastian Vettel a skysport.com oldalon bővebben is nyilatkozott a sportág ikonjáról.

Sikeresebbek voltak Niki Laudánál, de bátrabbak biztos nem
A nürburgringi balesete után az utolsó kenetet is feladták neki, hat héttel később már ismét a Ferrariban ült. Külseje és személyisége miatt a sok filmsztárszerű pilóta között igazi különcnek számított.

A négyszeres világbajnok szerint a Forma-1 igazi „hőst és ikont” vesztett Niki Lauda személyében, akit a sportág jelenlegi csillagai is minden idők legnagyobbjának tartottak.

Lauda mindig saját magát adta, soha nem akart más lenni. Nem köntörfalazott, mindig kimondta, amit gondolt. Igazi karakter, igazi versenyző volt, akinek a sport volt a szenvedélye. Mindig úriemberként viselkedett, igazi hős és bálvány. Nagy veszteség a Forma-1 közösség számára. Egy pótolhatatlan ikont vesztettünk el

– fogalmazott a Ferrari német pilótája.

Vettel közösségi oldalán több személyes gondolatot, emléket tartalmazó poszttal is megemlékezett már Laudáról. A legutóbbin azt írta: „Kiváltságosnak érzem magam, hogy nem csak ismertem, hanem rendszeresen beszélhettem vele, élveztem a bizalmát. A humorérzékére jellemző, hogy gyakran előfordult, nem tudtad eldönteni, hogy csak viccel, vagy komolyan gondolja, amit mondott. Ezt nagyon élveztem”.


(Kiemelt képen Niki Lauda és Sebastian Vettel 2010. márciusában, a Bahreini Nagydíj kvalifikációja után. Fotó: dpa Picture-Alliance)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik