Forma-1

Így gyászolja a Forma-1 és a motorsport a felejthetetlen Niki Laudát

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 70 éves korában elhunyt a Forma-1 legendája, a háromszoros világbajnok Niki Lauda. Lauda az egyetlen, aki a Ferrari és a McLaren színeiben is csúcsra ért, nem véletlen, hogy mindkét istálló az elsők között emlékezett meg korábbi bajnokáról.

Meghalt Niki Lauda
A háromszoros Forma 1-es bajnok osztrák sportoló 70 éves volt.

Az olasz istálló azt írta, hogy „ez egy szomorú nap a Forma-1-nek”, a McLaren pedig csatlakozott a Ferrarihoz, és úgy fogalmazott, hogy soha nem fogják elfelejteni Laudát. Johnny Herbert szerint óriási veszteség érte a sportot, mert egy kiváló és nagyon vicces ember távozott.

Hiányozni fog a paddockból, de Niki Lauda legendáját soha nem fogjuk elfelejteni. Köszönünk mindent

– írta Herbert.

A 2009-es világbajnok, Jenson Button csak annyit írt Instagramján, hogy „egy legenda távozott, nyugodj békében!”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

A legend has left us. Rest in peace Niki 😔 #nikilauda

Jenson Button (@jensonbutton_22) által megosztott bejegyzés, Máj 20., 2019, időpont: 6:41 (PDT időzóna szerint)

Nem csak a Forma-1 gyászol: többek között a korábbi F1-es pilóta, jelenleg a Formula E- és WEC-bajnok Sebastian Buemi, a kétszeres MotoGP-világbajnok Casey Stoner és a 2016-os IndyCar-bajnok Simon Pagenaud is megemlékezett kora reggel Niki Laudáról.

Ausztria politikai vezetői is együttérzésüket fejezték ki a Lauda család számára.

„Az ország és a motorsport világa egy nagy osztrák egyéniséget gyászol. A saját és országunk nevében a legmélyebb együttérzésemet szeretném kifejezni felesége és gyermekei felé. Niki Lauda elvesztésével Ausztria egyik legkiválóbb személyisége távozott. A versenypálya volt az otthona, a repülés pedig a szerelme. A bátorság, a fegyelem és a barátság példaképe” – írta Sebastian Kurz osztrák kancellár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik