Forma-1

Vettel: Nem értem, miért beszél baromságokat a Mercedes

Elkezdődött a szezon a Forma-1-ben, már lement két szabadedzés az ausztrál nyitóhétvégén. Ugyan Lewis Hamiltonék hetek óta kommunikálják azt, hogy egyelőre még nem olyan éles a Mercedes, mint azt szeretnék, mégis a brit világbajnok volt eddig a leggyorsabb, másodjára ráadásul nyolc tizedmásodperccel a mezőny előtt voltak csapattársával, Valtteri Bottasszal.

Ha idén nem élvezzük majd a Forma-1-et, akkor soha
Ritkán fordul elő, hogy olyan sűrű legyen a mezőny a száguldó cirkuszban, mint 2019-ben. Az élbolyban és a pontszerző helyekért folytatott harcban is kiélezett csata várható, legalábbis az előszezon ezt mutatja.

A Ferrari eközben nem volt túl meggyőző, Sebastian Vettel az első szabadedzésen még második volt, másodjára már csak ötödik. A német azt mondta a crash.net cikke szerint, hogy nem tudja mi történt most a csapatával, de a Mercedesek kiemelkednek eddig, a saját ligájukban játszanak.

Mi volt az a baromság, hogy nincsenek még formában? Hogy őszinte legyek, nem értem, miért kellett ez. Lehet, hogy csak a mezőny többi része szenvedett és majd feljavulunk, de nagyon erősnek tűntek, erősebbnek, mint azt állították.

A 70. Forma-1-es szezon vasárnap rajtol, az időmérő edzést szombaton, magyar idő szerint 7 órakor rendezik.

Nyitókép: Clive Mason/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik