Forma-1

Meghalt Charlie Whiting

A Nemzetközi Automobi-szövetség (FIA) honlapja arról tájékoztatott, hogy magyar idő szerint csütörtök hajnalban, 66 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Formula–1 versenyigazgatója. Az első hírek szerint a szakember halálát tüdőembólia okozta – egy nappal azelőtt, hogy az első szabadedzéssel megkezdődött volna a 2019-es Forma-1-es szezon Melbourne-ben.

Charlie tragikusan hirtelen elvesztése óriási szomorúság. Meghatározó tagja volt a szervezetnek, az az ember, aki megtestesítette a sportágat. A Forma-1 barátja, nagykövete távozott

– búcsúzott barátjától, munkatársától Jean Todt, a FIA elnöke.

Charlie Whiting 42 éve, a Hesketh istálló szerelőjeként  került be a Forma-1-be. 1980-ban a Bernie Ecclestone átcsábította az általa irányított Brabham-istállóhoz, ahol Nelson Piquet 1981-es és 1983-as világbajnoki címe alatt főmérnökként dolgozott.

1988-ban már a FIA kötelékén belül tevékenykedett, 22 éve, azaz 1997-től versenyigazgatóként. Charlie Whiting indította a futamokat, és minden esetben, ha szükséges volt, ő rendelte el az új rajtot is.

A Forma-1 családot megrázta a hír. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto úgy fogalmazott „Charlie igazi profi csodálatos ember volt, aki mindig, mindenkivel szemben tisztelettel viseltetett. Rendkívüli tudású, fáradhatatlan, inspiráló szakember, aki jobbá, biztonságosabbá tette a Forma-1-et. Mindenkit lesújtott a halálhíre, egy barátot veszítettünk el. Nagyon fog hiányozni.”

A Red Bull is sajtóközleményt adott ki, amelyben Christian Horner úgy fogalmazott, Charlie kulcsszerepet játszott a sportágban.

„A szíve mélyén ő is versenyző volt, amit a Hesketh és a Brabham istállóból hozott magával. A Red Bull Racing valamennyi tagjának nevében őszinte részvétünket nyilvánítjuk a családja és barátai felé.”

Természetesen a versenyzőket is sokkolta a hír.

Charlie Whiting; nyugodj békében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik