Forma-1

Hirtelen változtat a Ferrari: vezéráldozatot hozott

A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Maurizio Arrivabene csapatfőnök (képen jobbra) helyét Mattia Binotto technikai igazgató (képen balra) veszi át a Ferrari élén. A olasz sportlap információi szerint a két szakember Sergio Marchionne júliusi halála óta rivalizál egymással a vezérkos szerepéért és ez a belháború állhat a Ferrari év végi visszaesése mögött is.

Sajtóhírek szerint a Mercedes és a Renault is ajánlatot tett Binottónak, akinek Marchionne a halála előtt állítólag megígérte, hogy feljebb lép, komolyabb vezetői szerepkört kap Maranellóban. Erre az új vezetéstől ellenben nem kapott ígéretet, miközben

A Ferrari ezek szerint fontosabbnak tartja a motorspecialista szakembere szerepét, akinek segítségével az olasz csapat a tavalyi versenyévad kétharmadáig szorongatta a Mercedest.

Binottónak 2019-re egyértelműen az a feladata, hogy Sebastian Vettel és a mellé érkező Charles Leclerc együttműködését kiegyensúlyozottá tegye, illetve tovább kamatoztassa technikai felkészültségét, amely segítségével a csapat immár ne csak megszorongassa, de alkalmasint verje is meg a Mercedest 2019-ben. Nem könnyű vállalás.

(Fotó: Andrej ISAKOVIC / AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik