Forma-1

Kubica a Williams versenyzőjeként tér vissza a Forma-1-be

Az Autosport.com nevű portál értesülései szerint Robert Kubica megegyezett a Forma-1-es Williams-istállóval és jövőre versenyzőként tért vissza a sorozatba. A bejelentésre várhatóan az idényzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt kerül sor.

A lengyel pilóta ebben az idényben is a Williams alkalmazottja volt, tesztpilótaként segítette a csapatot, bár a korábbi világbajnok Jacques Villeneuve szerint szerepe volt az istálló gyengélkedésében is.

Kubicát okolják a Williams gyengeségéért
Jacques Villeneuve szerint szándékosan szabotálja csapattársait a lengyel pilóta.

A mostani bejelentés azért számít szenzációnak, mert Kubica 2011 februárjában súlyos balesetet szenvedett egy olaszországi raliversenyen.

Az utóbbi években rendre közel állt a visszatéréshez a Forma-1-be, de valami mindig hiányzott. Szóba került vele kapcsolatban a Renault is, a Ferrari is megkereste, hogy számítana rá szimulációs versenyzőként, végül maradt a Williams, ahol a brit George Russell lesz a csapattársa.

Kubica 2006-ban a Magyar Nagydíjon debütált a Forma-1-ben, összesen 76 futamon vett részt, egyetlen győzelmét 2008-ban Kanadában aratta, ezen kívül még 11 alkalommal végzett dobogós helyen.

Utolsó futamára 2010-ben éppen a mostani nagy bejelentés helyszínén, Abu-Dzabiban került sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik