Forma-1

Most már Hamilton a legnagyobb Schumacher után

Mivel mással is lenne tele a nemzetközi sajtó a Forma-1 kapcsán, mint Lewis Hamilton ötödik világbajnoki címével? Ugyan a Mexikói Nagydíjon Max Verstappen volt a legjobb versenyző, a britnek a negyedik helye is vébécímet ért. Sokak szerint Michael Schumacher után ő a sportág második legnagyobb alakja. Nemzetközi lapszemle.

Nagy-Britannia:

Independent: „Lewis Hamilton megerősítette örökségét, amely ki fogja állni az idők próbáját.”

Mirror: „Lewis Hamilton a Mexikóban megnyert ötödik világbajnoki címével beírta saját nevét a történelemkönyvekbe.”

The Guardian: „Nekünk, ahogyan neki (Hamiltonnak), élveznünk kell a sikerét. Ha a motorsport-történelem egyes korszakait a versenyzőkről neveznénk el, ez lenne a Hamilton-éra.”

The Telegraph: „Megvan. Lewis Hamilton Juan Manuel Fangióval és Michael Schumacherrel együtt immár azokhoz a Forma-1-es versenyzőkhöz tartozik, akik pályafutásuk során öt, vagy több világbajnoki címet nyertek. Egy negyedik hely Mexikóban elég volt ehhez.”

Németország:

Bild: „Hamilton ötödször világbajnok. Most már ő a legnagyobb Schumi után.”

Frankfurter Rundschau: „A negyedik hely elegendő volt a nagy világbajnoki fiesztához: Lewis Hamilton egy sántikáló Ezüstnyíllal bebiztosította ötödik világbajnoki címét Mexikóban. A Mercedes sztárpilótája két futammal az idény vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert Sebastian Vettellel szemben, de a brit nem tudta felhőtlenül élvezni a koronázást – a verseny alatt folyamatosan a gumik állapotára panaszkodott a csapatrádión.”

Stuttgarter Zeitung: „Lewis Hamilton megkoronázta magát Mexikóban. A Mercedes versenyzője újra világbajnok lett, a rivális Sebastian Vettelnek a második hely ellenére ismét nem jutott más szerep, mint a legyőzötté, aki gratulálni kénytelen.”

Spanyolország:

Marca: „Nincs már előtte más, csak Michael Schumacher és az ő hét világbajnoki címe. Egy cél Hamilton számára a következő évekre.”

AS: „Felmászott drága Mercedesére, a karját a magasba emelte, és meghallotta a világ legnagyobb hangzavarát: Lewis Hamilton a Foro Sol baseball-stadionban élete egyik legfontosabb napján.”

Franciaország:

L’Équipe: „A tavalyi évhez hasonlóan Lewis Hamilton Mexikóba utazott, hogy megnyerje a világbajnokságot. A tavalyi évhez hasonlóan abban reménykedett, hogy egy bravúrral, egy győzelemmel éri ezt el. De a tavalyi évhez hasonlóan meg kellett elégednie egy becsületbeli helyezéssel, ezúttal a negyedik pozícióval, amellyel megszerezte ötödik vb-címét és beérte az örökranglistán az 1950-es években szintén öt trófeát szerző Juan-Manuel Fangiót.”

Svájc:

Neue Zürcher Zeitung: „Siker, ego és extremitás. Lewis Hamilton ötödször Forma-1-es világbajnok, és ezzel utolérte Juan-Manuel Fangiót.”

Blick: „Hamilton nagy diadal nélkül is ötödször világbajnok.”

Argentína:

La Nacion: „Hamilton és az argentinok büszkesége. Mexikóban a brit ötödször bajnok és ugyanannyi vb-címe van, mint Fangiónak. Popsztár, színész és ötszörös vb-győztes: a multitálentum Lewis Hamilton elindult az úton Michael Schumacher rekordja felé.”

Horvátország:

Jutarnij List: „A brit pilóta egy zseniális szezonnal lépett fel az örökranglista tetejére, előtte pedig már csak a hétszeres vb-győztes Schumacher van.”

Nyitókép: HOCH ZWEI / DPA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik