Forma-1

Vettel nem érti, miért büntették meg

Ugyan még csak két szabadedzésen vannak túl a versenyzők a Forma-1 Amerikai Nagydíján, egyre inkább úgy tűnik, hogy eldől a világbajnoki cím sorsa: egyfelől Lewis Hamilton kiemelkedően teljesített eddig, valamint legnagyobb riválisát, Sebastian Vettelt háromhelyes rajtbüntetéssel sújtották. A Ferrari német pilótája még az első tréning alatt hajtott gyorsan a piros zászlós időszak alatt. Vettel nem egészen érti, miért is büntették meg.

A józan észnek hatással kellene lennie a szabályainkra

magyarázta Vettel az Autosportnak és azt is kifejtette, mire gondol.

Az indoklás szerint azért büntették meg, mert túl sokáig tartott (27,7 másodpercig egészen pontosan), míg lelassított a szabályok szerinti sebességre. Ugyanakkor a négyszeres világbajnok úgy véli, ő csak körültekintő volt, lelassíthatott volna egyből, de akkor azt kockáztatta volna, hogy, ha valaki van mögötte, akkor esetleg belehajtott volna.

„Láttam a piros zászlót, lelassítottam, felmértem a helyzetet. Szerintük ez túl lassú volt, szerintem pedig pont, hogy előremutató” – mondta.

Ugyan még négy futam hátra van a szezonból, Vettel hátránya 67 pont Hamiltonnal szemben, úgyhogy a brit akár már Austinban megszerezheti ötödik világbajnoki címét.

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik