Forma-1

Lewis Hamilton védte be Sebastian Vettelt

Az ötödik Forma-1-es világbajnoki címére hajtó Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája megvédte legnagyobb riválisát, az olasz média által az elmúlt napokban sokat kritizált Sebastian Vettelt, a Ferrari négyszeres vb-győztes német versenyzőjét.

Azt gondolom, hogy a sajtó egy kicsit több tiszteletet mutathatna Sebastian irányába. (…) Emberek vagyunk, és követünk el hibákat, de az számít igazán, hogy hogyan kerekedünk felül ezeken. El sem tudják képzelni, mennyire nehéz azt csinálni, amit mi csinálunk ezen a szinten, vagy bármely más sportolónak, aki a saját sportágában a legjobbak közé tartozik

– fogalmazott Hamilton.

Vettel a Japán Nagydíjon a negyedik helyen haladva belevágott egy kockázatos előzésbe, a manőver közben összeütközött Max Verstappennel (Red Bull), megpördült, és visszaesett a 19. pozícióba. Onnan végül számos előzést végrehajtva hatodikként ért célba, de mivel Hamilton nyert, a brit előnye 67 pontra duzzadt négy futammal a vb vége előtt.

Az olasz Autosprint magazin elveszettnek és lélektelennek titulálta a Ferrarit, amely a lap meglátása szerint a saját pilótája által elkövetett hibák áldozata lett. A Gazzetta dello Sport pedig arról írt, hogy Vettel semmit sem tanul a hibáiból.

A 33 éves Hamilton a júliusi Német Nagydíj óta a 175 megszerezhető pontból 168-at gyűjtött be, miközben a 31 éves Vettel csak 93-at.

Ha Hamilton az Egyesült Államok Nagydíján nyolc ponttal többet szerez, mint Vettel, akkor a Forma-1 történetének második ötszörös vb-győztese lesz az argentin Juan Manuel Fangio (1951-57) után. Ennél több címe csak a legendás német Michael Schumachernek van, ő hétszer nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik