Forma-1

A Forma-1 életét most épp egy sárga zsák kavarja fel

Meglehetősen érdekes összeesküvés elméletekre ad okot egy, a Ferrarik felső légbeömlő tetején lefotózott, valószínűleg jeget tartalmazó zsák.

Az autosport.com a Ferrari újabb trükkjéről cikkezett, egészen pontosan találgatott. Az olaszok a rajt előtti pillanatokban, illetve az időmérők alatt egy sárga zsákban szárazjeget tesz újabban a kocsi tetejére. Mások ezt nem csinálják.

Az istálló azt állítja a fedélzeti kamera elektronikáját hűtik. Más feltételezések szerint ez csak kamu, mert egy, senki nem panaszkodott eddig a szerkezet túlmelegedésre, kettő, a felső légbeömlő tetejére rakják a jeget, amiből egyesek arra következtetnek, hogy inkább a beömlő levegő hőmérsékletét hűti így a Ferrari. Ezzel ugyanis minimális előnyre tehetnek szert az időmérőre és a futamok legelején.

A másik teória szerint a szárazjeges zsák csak elterelő hadművelet, amely pont eltakarja  a fedélzeti kamera képét. Így a kíváncsi szempár nem látja, mit állítgat Vettel és Raikkönen a rajrácsra gurulás előtt azon a gombon, amely a 2017-es kormányon még nem volt ott.

(Nyitókép: twitter.com/Gianludale27)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik