Forma-1

Napokon belül eldőlhet, hol folytatja Daniel Ricciardo

A Forma-1-ben szereplő Mercedes a hazai versenyre, a Német Nagydíjra hagyta a nagy bejelentéseket: a csapat hosszabbított Lewis Hamiltonnal és Valtteri Botasszal is, azaz változatlan felállással vág majd neki a 2019-es szezonnak.

Ezt vélhetően több bejelentés követi majd bajnokság szerte, egy ideje például Daniel Ricciardót kitartóan emlegette a sajtó, mint a Mercedes leendő pilótáját.

Így, hogy Lewis aláírt, szerintem a következő napokban vagy hetekben elkel az összes szabad hely. Azt hiszem senkinek sem mondok meglepőt azzal, hogy mi már a kezdetektől úgy terveztünk, hogy a jelenlegi kettőssel folytatjuk

mondta a Sky Sportsnak Christian Horner csapatvezető, aki szerint természetes, hogy Ricciardo neve végig ott van a pletykákban, lejár a szerződése, ő és a menedzserei is körbenéztek a Forma-1-ben, mik a lehetőségek.

Daniel Ricciardo 2011-ben, az azóta már megszűnt HRT csapatában debütált a Forma-1-ben, miközben a Toro Rosso tesztpilótája volt. 2012-2013-ban aztán már az olaszoknál versenyzett, 2014-ben ült át a Red Bullba.

Hét futamgyőzelme van eddig, ebben a szezonban kétszer is győzött: Kínában és Moacóban. Jelenleg a negyedik a világbajnoki pontversenyben, 65 pont a hátránya az éllovas Sebastian Vettel mögött.

Nyitókép: Dan Istitene/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik