Forma-1

Verstappen is autót tört, Vettel nyerte a második szabadedzést

Silverstone-ban, a Forma-1 Brit Nagydíjának második szabadedzésén sem maradtak munka nélkül a pályabírók: délelőtt Romain Grosjean törte össze az autóját—második edzésen nem is tudott részt venni—, délután pedig Max Verstappen sodródott le a pályáról és csapta oda a Red Bull jobb oldalát.

A délelőtt visszafogott teljesítményt nyújtó Ferrari feljavult, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen is végig az élmezőnyben volt, előbbi megnyerte az edzést is. A két Mercedes Lewis Hamilton, Valtteri Bottas sorrendben beékelődött a két ferraris pilóta közé, az ötödik helyen Daniel Ricciardo végzett.

A Red Bullnak még lehet át kell gondolnia a jövő évi hondás szerződést, mivel az elmúlt hétvégékhez hasonlóan újra problémák merültek fel a japánok erőforrását használó Toro Rossonál, Pierre Gaslynak kellett félreállnia az autójával.

Az edzés második felében a csapatok már a versenyszimulációkra koncentráltak, ami közben a boxutcában Lance Stroll veszélyes kiengedése borzolta a kedélyeket.

A szabadedzésekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de az tisztán látszik, hogy ahogy melegszik az időjárás, a Mercedes úgy veszít az előnyéből és úgy válik egyre szorosabbá az élmezőny.

Nyitókép: Charles Coates/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik