Forma-1

Grosjean már az első szabadedzésen ripityára törte autóját Silverstone-ban

A Brit Nagydíj első szabadedzésén a hazai pályán versenyző Lewis Hamilton végzett az élen a Mercedessel, 3 tizeddel megelőzve csapattársát, a finn Valtteri Bottast. Utánuk sorban Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Max Verstappen és Kimi Räikkönen következett, de ők már több mint fél másodperccel voltak lemaradva a brit mögött.

Több csapat az edzés első felét aerodinamikai mérésekre használta fel tesztelve az új elemeket, amiket Silverstone-ra hoztak magukkal.

Az idei formájához hűen, Romain Grosjean ismét összetörte a Haas Ferrariját, az egyik kanyarban elvesztette uralmát az autója felett és a gumifalba csapódott. A formula1.com tájékoztatása szerint nem is vesz részt a második edzésen a francia pilóta.

A Red Bull mechanikusai sem ússzák meg munka nélkül a két edzés közötti időt, néhány perccel a gyakorlás vége előtt Max Verstappennek kellett félreállnia a célegyenesben, a hírek szerint a holland váltója hibásodhatott meg.

A Mercedes idáig erősnek tűnik Silverstone-ban, ám ez nem meglepő, mivel az elmúlt években a német istálló autóinak nagyon feküdt ez a pálya és Lewis Hamilton is imád hazai közönség előtt autózni.

Végeredmény:

Kiemelt fotó: formula1.com

Beke Zsombor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik