Élő Forma-1

Egy csatt és más semmi: Sebastian Vettel simán nyert Kanadában

A Forma-1 2018-as idényének első hat versenyén a négyszeres világbajnok brit címvédő, Lewis Hamilton valamennyiszer a dobogón végzett. Az eddig megszerezhető maximális 150 pontból 110 van a neve mellett, de mégsem mehet nyugodtan a Kanadai Nagydíjnak, ugyanis a hétvégén a Red Bullok és a Ferrarik is nagyon gyorsak, és az időmérőn csak a negyedik helyen végzett.

Az élről legnagyobb riválisa, a futam előtt 14 ponttal lemaradó, ugyancsak négyszeres világbajnok Sebastian Vettel rajtolt.

Hiába mentek pokoli tempót a Red Bullok, csak Max Verstappennek (3.) sikerült jól hajráznia a Q3-ban,  Daniel Ricciardo csupán a hatodik helyről rajtolt.

A futam hatalmas balesettel kezdődött: az első körben az új-zélandi Brandon Hartley és a kanadai Lance Stroll ütközött, majd előbbi került fel a falra – sokan aggódtak Hartley egészségéért, de ha minden igaz, jól van.

A rajtot amúgy kiválóan kapta el az élről induló Vettel, így könnyedén őrizte meg pozícióját, míg mögötte óriásit csatázott Bottas és Verstappen, de a finn nagyszerűen védekezve megtartotta a második helyet.

A verseny közepén az okozott némi izgalmat, ahogy a Red Bullok a boxutcában versenyeztek Hamiltonnal. Az utolsó 20 körben Hamilton elkezdte közelíteni Ricciardót, míg Bottas Vettelt, de előbbi nem tudta a célig megelőzni ausztrál riválisát, ami azért lett volna fontos számára, mert a negyedik hellyel éllovas maradt volna a vb-pontversenyben.

Bottas sem érte utol a Ferrari négyszeres világbajnokát, mert egyszer elfékezte magát, és bár korrigálni tudott, de értékes másodpercekbe került a hibája.

A verseny kisebb technikai hibával zárult, ugyanis egy körrel korábban lengették a kockás zászlót, de ez senkit nem zavart meg, a sorrend már nem változott az utolsó körben sem.

A 30 éves Vettel idei harmadik, pályafutása ötvenedik futamgyőzelmét aratta.

A vb két hét múlva a Francia Nagydíjjal folytatódik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik