Forma-1

Vettelé a pole, Hamilton csak szenved Kínában

Míg a Kínai Nagydíj első két szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb, a szombati finomhangolás a Ferrariknak sikerült a legjobban, Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen szerezte meg a két leggyorsabb időt a harmadik tréningen. Daniel Ricciardo Red Bullja ugyanakkor elfüstölt, úgyhogy csak a Q1 végén tudott beszállni az időmérőbe, de így is sikerült továbbjutnia. Szergej Szirotkin, a Bahreinben negyedik Pierre Gasly, Lance Stroll, Charles Leclerc és Marcus Ericsson esett ki az első szakaszban.

Daniel Ricciardo Red Bullja lángra kapott a harmadik szabadedzésen:

Ekkor még nem úgy tűnt, hogy a hatodik leggyorsabb lesz az időmérőn Ricciardo Fotó: Johannes EISELE / AFP

A Q2-ben kisebb meglepetés volt, hogy bár Kevin Magnussen tűnt eddig a jobb haasosnak a hétvégén, Romain Grosjean jutott be az első tízbe. Esteban Ocon, Fernando Alonso, Stoffel Vandoorne és Brendon Hartley számára ért véget ekkor az időmérő. A Mercedesek voltak a leggyorsabbak Lewis Hamilton, Valtteri Bottas sorrendben.

Hiába a mercedeses fellángolás, a Q3 elejére egyértelművé vált, hogy a Ferrari pilótái fogják leosztani egymás közt a sanghaji pole-t és Räikkönen be is kezdett egy körrekordot jelentő 1:31.200-as idővel. Még ezen is tudott 18 századot javítani, ám mégiscsak a második helyről indul, mert

az első két futamot megnyerő Vettel valami elképesztőt hasított (1:31.095) és megszerezte az első rajtkockát. 87 század volt a különbség a két Ferrari között. Vettelnek a mostani volt az 52. rajtelsősége, a negyedik az örönraglistán, melyet Hamilton vezet.

A pole-t érő kör kielemezve:

Egészen hihetetlen az autó és úgy érzem, még van benne. Elsőre nem éreztem annyira az autó hátulját, de tudtam, ha megyek egy rendes kört, sokkal gyorsabb leszek

– mondta Vettel.

A Mercedesek közül Bottas indulhat a harmadik helyről, míg Hamilton csak a negyedikről, de az ő esetében aggasztóbb, hogy nem nagyon találta a tempót szombaton, leszámítva a Q2-őt. A két Red Bull következik a sorban Max Verstappen, Daniel Ricciardo sorrendben, majd Nico Hülkenberg, Sergio Pérez, Carlos Sainz és Romain Grosjean következik a rajtrácson.

Az 56 körös Kínai Nagydíj vasárnap – magyar idő szerint – 8.10 órakor rajtol el.

https://twitter.com/F1/status/985052990154379264

Ajánlott videó

Olvasói sztorik