Forma-1

Úgy tűnik, lőttek Kubica Forma-1-es álmainak

Nemcsak a lengyel szurkolók szorítottak Robert Kubicának, hanem sokan mások is, akik szerettek volna tanúi lenni egy újabb nagy visszatérésnek a sport világában. A lengyel pilóta 2010-ben szerepelt utoljára a Forma-1-ben, aztán egy évvel később súlyos balesetet szenvedett egy raliversenyen, amelyben a jobb keze súlyosan roncsolódott. Felépülése után ismét versenyezni kezdett, 2013-2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula-E, illetve GP3-as autókat tesztelt.

Idén pedig lehetőséget kapott a Williams istállónál, amely a visszavonuló Felipe Massa helyére keresett valakit, és egy darabig Kubica tűnt a befutónak.

Mostanra azonban változott a helyzet, és az Autosport.com nevű oldal azt írja, az orosz Szergej Szirotkin a favorit.

A Williamsnél az elmúlt időszakban az Abu-Dzabiban lebonyolított tesztek eredményeit elemezték ki, és az adatok alapján Szirotkin teljesítménye tűnt meggyőzőbbnek.

A 22 éves orosz versenyzővel még nem állapodott meg a Williams, de úgy tűnik, Kubica már nem számít esélyesnek, mert azt írják, ha végül nem Szirotkin kapja meg az ülést, akkor honfitársa, a korábban a Red Bullnál és a Toro Rossónál szereplő Danyiil Kvjat a második számú jelölt. A hivatalos bejelentésre még várni kell, úgyhogy a brit istálló esetében egyelőre csak annyi biztos, hogy az egyik pilóta az idei vb-pontverseny 12. helyén záró Lance Stroll lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik