Forma-1

Robert Kubica: Képtelenség, nem vezetek félkézzel

Robert Kubica a 2011-es, brutális rali-balesete után sem adta fel, és bár a jobbkezét majdnem elvesztette, közel áll ahhoz, hogy 2018-ban újra ülést kapjon a Forma-1-ben. Kicsit hazabeszél, amikor azt mondja, jelenleg jobb állapotban van, mint 2010-ben, karrierje eddigi utolsó F1-es szezonjában.

A nagy visszatérés a Williamsnél történhet meg, ugyanis a brazil Felipe Massa hivatalosan is visszavonult. Az istálló még nem döntött, de Kubica megkapta a keddi tesztnapot Abu-Dzabiban, és egyből 100 kört teljesített a géppel. Szerdán ismét autóba ül.

Sokan féltik a lengyel pilótát, mondván azzal a jobb kézzel nem biztos, hogy ajánlatos lenne egy ilyen sorozatban újra állást kapnia. Most maga az érintett nyugtatott meg mindenkit.

Azt mondják, egy kézzel vezetek, de tévednek. Ez lehetetlen lenne a Forma-1-ben. Annyi igaz, hogy van egy-két mozdulat, amit nem tudok hibátlanul kivitelezni, de ennyi az egész

jelentette ki. Aztán rátért a másik nehéz kérdésre, a fizikai állapotára.

Az elmúlt hat hónapban kőkemény edzéseket végeztem, azt hiszem jó kondiban vagyok. Sőt, talán jobban is érzem magam, mint 2010-ben. Nagyon motivált vagyok, a testem pedig készen áll. Az, hogy korábban is teszteltem és anno versenyeztem, elegendő tapasztalattal vértez fel, hogy elhiggyem, van még keresni valóm a szériában.

Robert Kubica nem egyedüli jelölt a megüresedett helyért Williamsnél: Szergej Szirotkin, Danyil Kvjat és Paul di Resta versenyez az ülésért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik