Forma-1

Lewis Hamilton szeretné, ha lovaggá ütnék

A négyszeres világbajnok brit Forma-1-es pilóta, Lewis Hamilton elmondta, nagyon nagy megtiszteltetés lenne számára, ha megkapná az első számú kitüntetést II. Erzsébettől, és a brit korona lovagja lehetne. Ha ez megtörténne, az azt jelentené, hogy megkapná a Sir-előtagot, így Sir Lewis Hamiltonként élhetné tovább az életét.

Azóta hiányzik nekem a királynő, amióta meghívott anno magához ebédelni. Mindig vissza akartam térni, óriási dicsőség lenne (a lovaggá ütés). Egész karrieremben azon voltam, hogy méltón képviseljem hazámat, Angliát

mondta a brit pilóta.

A skótok háromszoros Grand Slam-győztes teniszezője, Andy Murray-t már lovaggá ütötte a királynő, de ő úgy véli, ha felvenné a híres előtagot (Sir), az lehet, elterelné a figyelmét a sportról. Hamilton éppen ellenkezőleg gondolja.

Mindenre és mindenkire ráerőltetném. Barátokra, haverokra. Ez hatalmas dolog. Vannak olyan barátaim, akik lovagok, én miért ne élvezném ki?

Lewis Hamilton 2008, 2014 és 2015 után lett 2017-ben ismét világbajnok. Ezzel minden idők legsikeresebb brit pilótája lett. A háromszoros világbajnok Jackie Stewart megkapta anno az előtagot, így ő már évtizedek óta Sir Jackie Stewartként mutatkozhat be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik