Forma-1

Elkezdik a Forma-1-hez szoktatni a Ferrari leendő sztárpilótáját

Nem olyan rég, pont a Forma-1 magyarországi tesztje után kapta fel a világ a fejét a monacói Charles Leclerc teljesítménye kapcsán, a 19 éves versenyzőnél ugyanis csak Sebastian Vettel tudott jobb köridőt teljesíteni. Leclerc a Ferrari akadémiáján nevelkedik, a szezonban pedig a Formula 2-ben versenyez, és lényegében már meg is nyerte a sorozatot két versenyhétvégével a vége előtt – 59 pont az előnye, 60-at lehet még szerezni.

A tehetséges pilótával korábban már foglalkoztunk, azt írtuk róla, pont ilyen versenyzőre lenne szüksége a Forma-1-nek. Mivel a Ferrariba még nincs esélye bekerülni (Vettel és Kimi Räikkönen is hosszabbított), a Haas tűnt lehetséges opciónak, de ott is marad a Romain Grosjean, Kevin Magnussen kettős.

Pont ilyen pilóták kellenek a Forma-1-be
Charles Leclerc fiatal kora ellenére elég határozott és úgy vezeti az autót, ahogyan csak kevesen. Jövőre debütálhat az F1-ben.

Így egy ideje már a Sauberrel hozták hírbe, a svájci csapat csütörtöki bejelentése után pedig biztosak lehetünk abban, hogy jövőre ő vezeti majd az egyik autót – a csapat még nem jelentette be a jövő évi pilótapárosát.

Leclerc ugyanis részt vesz az év végéig négy F1-es hétvégén is, Malajziában, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Brazíliában vezet majd a szabadedzésen. Japánban és Abu-Dzabiban csak azért nem, mert akkor az F2-ben lesz jelenése.

A Sauber másik ülésére szintén egy Ferrari-nevelés, Antonio Giovanazzi pályázik nagy eséllyel. Ő már most is a csapat tesztpilótája, több szabadedzésen is beült már a volán mögé, a szezon első két versenyén pedig ő helyettesítette Pascal Wehrleint.

Fotó: Europress/DPPI/Frederic Le Floc

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik