Forma-1

Nagy változások előtt áll a Sauber

A német Bild szerint véget ér Pascal Wehrlein Formula 1-es karrierje, mivel a Sauber elbúcsúzik a német versenyzőtől.

Frédéric Vasseur, a Sauber csapatfönöke a Magyar Nagydíjon elmondta, hogy a Ferrarival kötött motorszállítási szerződésben nincs benne, hogy az olaszok akadémiájának pilótái náluk kössenek ki – ennek ellenére a Bild szerint éppen ez történik majd.

Ezt valamennyire alátámasztja, hogy a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne kerek-perec megmondta, hogy számukra innentől a Sauber egy “juniorcsapat”, a német lapnak pedig nem is kellett több, tudni vélik, hogy Antonio Giovinazzi, vagy Charles Leclerc lehet Wehrlein utódja. Utóbbi egyébként az F2-ben az első helyen áll, így az ő “előléptetése” nem lenne illogikus döntés.

Sergio Marchionne Ferrrari-elnök vasárnap szintén a Hungaroringen arról beszélt, hogy a Sauberre az új megállapodás után juniorcsapatként tekintenek – ez pedig azt jelenti, hogy az F1 kapujában kopogtató Antonio Giovinazzi, Charles Leclerc páros egyike a svájciaknál köt ki (elsősorban utóbbi, az F2-ben éllovas Leclerc az esélyes).

Érdekesség, hogy a pontot sem szerző Marcus Ericssonhelye a németek szerint nem ingott meg, mivel jóban van a befektetőkkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik