Forma-1

F1: Magyar pilóta vendégeskedett a Red Bullnál

A 16 éves magyar pilóta a Red Bull Racingnél tett látogatást a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Az Audi tehetséggondozó akadémiájának pilótája a sűrű program miatt helikopterrel érkezett Mogyoródra, ahol nem más, mint a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner – aki 2010 és 2013 között Sebastian Vettellel négy egyéni és négy konstruktőri világbajnoki címet ünnepelhetett – volt az idegenvezetője. A kiváló szakemberrel természetesen szóba került az Audi TT Cup idei szezonja, valamint a magyar pilóta karrierje, illetve a Forma-1 mostani idénye is.

A pilóták közül Keszthelyi Vivien Max Verstappennel találkozott: a 19 éves hollanddal hosszasan beszélgettek az autósportról, mindketten hasonló szezont futnak, hiszen egy rendkívül peches idénykezdet után úgy tűnik, véget ért a negatív szériájuk. Verstappen az első kilencből mindössze négy versenyt tudott befejezni, nemrég Silverstone-ban azonban már negyedik, most a Hungaroringen pedig ötödik lett. Keszthelyi augusztus elején a Norisringen volt sikeres, a 16. helyről indulva nyolcadikként szerezte meg a TT Cup történetének első magyar pontjait.

A Red Bull Racingnél való vendégeskedés mellett Keszthelyi Vivien találkozott Toto Wolffal, a címvédő Mercedes csapatfőnökével, akinek egyáltalán nem ismeretlen a TT Cup világa, így a magyar pilóta karrierjéről is részletesen beszéltek. 

Keszthelyi Vivien a TT Cupban legközelebb a hollandiai Zandvoortban versenyez augusztus 18. és 20. között, de addig is folytatja az akadémiai felkészülést, programokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik